Terwijl jullie nog bij me zijn

terwijl jullie nog bij me zijn, songtekst Ali B.

Gerelateerde berichten

2 Responses

 1. Hilde schreef:

  Interessant wat je schrijft! Ik heb niet de tijd om hier uitgebreid op te reageren, maar het lijkt me leuk hier een keer over door te praten.

  Wat Ali B. schrijft is heel herkenbaar voor iedereen, de hele wereld zit met tranen in zijn ogen omdat iedereen zijn kinderen aan zich ziet ontglippen… maar in al mijn zoektochten naar manieren van opvoeding en het zoeken van het hart van je kind ben ik er 100% van overtuigd dat het niet zo hoeft te gaan.

  Ik zie gezinnen om mij heen die -God zij dank!- zo’n gave en intieme band met elkaar hebben dat die ‘kusjes in de nek’ nog steeds een onderdeel zijn van de relatie tussen ouder en kind, ook met het ouder worden!

  Doordat wij nu als gezin samen leven en thuisonderwijs geven zijn heel veel denkbeelden waarvan ik (en heel veel met mij) vroeger dacht(en) dat het ‘normaal’ was en ‘erbij hoorden’ nu verleden tijd. Wat een genade en vreugde om dat te ontdekken!
  Ik ben blij en dankbaar!!! 🙂

  En inderdaad, ook als wij als ouders er niet meer zijn of als ons kind volwassen is geworden en eigen keuzes maakt zal er altijd Iemand achter hem staan!

 2. Hoi Hilde, dank voor je reactie! Lijkt me leuk om er nog eens over door te babbelen. Ik geloof ook zeker dat het mogelijk is om zo’n band met je kind op te bouwen waardoor de mooie en intieme band kan blijven. Maar wat ik vooral herkende in het lied van Ali B. is de moeite om dingen los te laten die je niet meer terug kunt halen. Ik denk o.a. aan de momenten waarop Boaz nog een heel klein aanhankelijk ventje was. Dat is hij soms nog steeds, maar hij wordt toch ook al echt een persoon met een eigen karakter en willetje. Dat geeft niet, is juist ook mooi, maar soms zou ik hem weer even als pasgeborene in mijn armen willen houden. De tijd vliegt enorm en kun je op veel vlakken helaas niet vasthouden. Juist omdat die momenten zo mooi zijn, is het moeilijk om ze los te laten, vooral omdat je wel weet wat goed was en niet weet wat komen gaat. Helaas ziet niet iedereen opvoeding en relatie ouder-kind hetzelfde. Maar overall zijn er denk ik best veel dezelfde intenties, al worden die door iedereen weer anders geuit/verwoord/etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *