Bijbelstudie Rust en laat los dag 14

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 14. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 14.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 14, Good Morning Girls

Dag 14: je bagage loslaten

“Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u.” 1 Petrus 5 vers 7

Ik ben een vrouw die nu middenin een overgangsperiode zit. Ik heb bagage. Ik bedoel niet een klein rugzakje, maar meerdere koffers vol emotionele dingen. Heb je weleens een koffer gehad die je probeerde te sluiten, maar waar de spullen maar uit bleven steken? Dat ben ik.

Als gevolg daarvan voelt het soms alsof ik me verberg; omdat ik mezelf niet vertrouw over wat ik zou kunnen zeggen. Ik wil niet dat iemand mijn bagage ziet. Of slechter, ik haat het als ik iemand vertrouw en mijn bagage een beetje open en er vervolgens meer uitgooi dan ik wilde. Dan kan ik het niet meer terug stoppen en geneer ik mij dat ik mezelf teveel blootgaf.

Misschien heb je iets wat hiermee te vergelijken is?

Vanaf onze kindertijd tot nu hebben we allemaal pijnlijke bagage. Misschien dingen die je zijn aangedaan, of keuzes die je maakte waarvan je spijt hebt, onzekerheden, gebroken relaties, problemen met onze kinderen, financiële problemen, gezondheidsproblemen of geestelijke dingen.

We hebben allemaal bagage. Laat die mooie tas om de schouder van de vrouw die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben je niet bedriegen. Zij heeft ook rommel in haar tas, net als de rest van ons.

God zegt ons om onze zorgen op Hem te werpen. Het Engelse woord ‘cast’ betekent letterlijk iets op een krachtige wijze gooien. Het is tijd om je tassen uit te pakken en alles wat je probeerde te verstoppen in de schoot van God te werpen. Laat het vandaag bij Hem los. Hij zorgt voor je.

Reflectievraag dag 14:

Wat zit er in jouw tas dat je probeerde te verstoppen voor de mensen om je heen? Haal het tevoorschijn en geef het aan God.

Te lezen Bijbelgedeelte:

1 Petrus 5 vers 6 – 11.