Bijbelstudie Rust en laat los dag 8

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 8. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 08.

Rust en laat los dag 8, bijbelstudie, Good Morning Girls

Dag 8: rust bij je Vriend

“Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden.” Johannes 15 vers 13

Nadat mijn man was verhuisd, wist ik niet wie ik kon vertrouwen. Ik wilde het mijn vrienden vertellen, maar ik voelde dat ik onze zaken privé moest houden als ik enige hoop had op verzoening met mijn man. Dus ik vertelde het alleen aan mijn familie. Maar na meer dan een maand stilte moest ik mijn geheim wel bekend maken vanwege mijn gewichtsverlies en afwezigheid. Ik moest vertrouwen op mijn nauwe kring van vrienden omdat ik hen nodig had. Het was eng om de schokkende waarheid te vertellen. Niemand had het verwacht: ik had altijd goed over hem gesproken en mijn vrienden wisten dat ik dol op hem was.

Terwijl het eng was om hardop te zeggen wat er in mijn leven gebeurde, was de golf van liefde en ondersteuning die ik kreeg precies wat ik nodig had. Elke morgen werd ik wakker in een levende nachtmerrie, maar als ik naar mijn keuken strompelde voor koffie, stonden daar de vele boeketten bloemen van mijn vrienden. Ik voelde me geliefd.

God gebruikte die bloemen om mij te troosten en mij te helpen om Zijn aanwezigheid te voelen. In Mattheüs 6 vertelt Jezus ons om ons geen zorgen te maken en dan gebruikt Hij het voorbeeld van Gods zorg voor de lelies in het veld. Als Hij goed zorgt voor de lelies in het veld, dan zal Hij zeker goed voor jou en mij zorgen.

Jezus houdt niet alleen van ons als Zijn schepsel en als Zijn schaap, maar Jezus houdt van ons als een vriend. Hij is er voor ons als we wakker worden en als we slapend in bed liggen. Hij zal je niet loslaten en je niet verlaten.

Je bent niet alleen en omdat Hij bij je is, hoef je nooit in angst te leven. Rust in je vriendschap met Jezus vandaag. Geniet van je tijd met Hem. Hij is de beste vriend die je kunt hebben!

Reflectievraag dag 8:

In Johannes 15 noemt Jezus je Zijn vriend. Op welke manier brengt het je rust, wetend dat je altijd een Vriend bij je hebt?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Johannes 15 vers 12 – 17.