Bijbelstudie Rust en laat los dag 19

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 19. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 19.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 19, Good Morning Girls

Dag 19: onthoud het

“Wanneer u zult gaan door het water, Ik zal bij u zijn, door rivieren, zij zullen u niet overspoelen. Wanneer u door het vuur zult gaan, zult u niet verbranden, geen vlam zal u aansteken.” Jesaja 43 vers 2

Eén ding dat ik zeker weet, is dat rusten en loslaten geen eenmalige gebeurtenis is. Hier moeten we voor de rest van ons leven aan werken. Vandaag voel je misschien dat de last van je schouders is getild, maar morgen kan er een nieuwe beproeving komen. Wat dan?

Onthouden!

Onthoud wat God al voor je gedaan heeft en waar Hij je doorheen heeft geleid in je leven. Je staat nog steeds en nu sterker dan voorheen. Laat dat je hoop en vrede geven voor de toekomst.

In Jesaja 43 worden we eraan herinnerd dat we door diepe wateren en door het vuur zullen gaan, maar we hebben daarbij een belofte. In het water zal God bij ons zijn. Als we door het vuur gaan, zullen we niet verbranden.

Mijn dochter heeft een screen saver op haar telefoon met de tekst uit 2 Korinthe 4 vers 8: “Wij worden in alles verdrukt, maar niet in het nauw gebracht; wij zijn in twijfel, maar niet vertwijfeld”.

God is met ons. We moeten misschien door het water of vuur gaan en we voelen ons misschien verdrietig of verward. Maar omdat God ons er eerder doorheen geleid heeft, zal Hij dat opnieuw doen. Hij belooft het! Geef niet toe aan angst of wanhoop. Blijf lopen, ga door!

Rust in Gods beloftes en onthoud wat God al eerder voor je gedaan heeft.

Reflectievraag dag 19:

Door welke beproeving heeft God je trouw geleid? En op welke manier geeft het je houvast bij de beproevingen van vandaag als je je Gods trouw herinnert?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Jesaja 43 vers 1 – 3.