Bijbelstudie Prediker

Welkom bij de Bijbelstudie Prediker, wijsheid om goed te leven!

Alle materialen voor de Bijbelstudie staan op deze pagina en bijbehorende sub-pagina’s (zie het menu bovenaan de website).

Het Nederlandstalige werkboek is hier te downloaden: volledig werkboek Bijbelstudie Prediker

De inleiding van de auteur Courtney Joseph is hier te downloaden: inleiding Bijbelstudie Prediker

Ik wens je een zegenrijke tijd toe bij de bestudering van het Bijbelboek Prediker!

 

Verantwoording
Good Morning Girls is een initiatief van Courtney Joseph – van www.womenlivingwell.org – en houdt in dat er elke dag een hoofdstuk uit de Bijbel gelezen wordt, vijf dagen per week. Oude en Nieuwe Testament worden afgewisseld en zo wordt de hele Bijbel in een aantal jaar gelezen.

Waar de meeste Bijbelboeken volgens bovenstaand schema gelezen worden, is bij het Bijbelboek Prediker gekozen voor een andere opzet. Courtney Joseph en Beverly Wise hebben een diepgaande studie geschreven, waarbij er kortere gedeelten worden gelezen. Door middel van uitleg, achtergrondinformatie en vragen gaan we diep in op het Bijbelboek Prediker en leren we over wijsheid om goed te leven.

Op mijn blog www.flourishlikeapalmtree.nl schrijf ik over “Good Morning Girls” – kortweg: GMG. Met toestemming van Courtney Joseph en als onderdeel van GMG-international publiceer ik daar o.a. leesroosters en reflectievragen. Op basis van het Engelstalige boek van Good Morning Girls, is dit Nederlandstalige werkboek ontwikkeld. Voor het citeren van Bijbelteksten is gekozen voor de Herziene Statenvertaling. Waar de Engelse vertaling duidelijker was, is deze toegevoegd.

Ik nodig je uit om mee te doen met deze studie van het Bijbelboek Prediker. Op mijn blog zijn de benodigde roosters en materialen te vinden. Dit werkboek kun je gebruiken als een hulpmiddel in je stille tijd en als een dagboek om later terug te lezen wat je hebt ontdekt in Gods Woord.

Lees je Bijbel, bid elke dag, zodat je groeien mag! Groeien als een palmboom!

Liefdevolle groet, Annelies