Zuivelvrije lunch
Het is stil in huis. De wasmachine is klaar en zoonlief ligt heerlijk te slapen. Ik profiteer er maar even van en heb zojuist een lekkere zuivelvrije lunch klaargemaakt.
Zuivelvrije ja, want ik ben aan het nagaan of B. mogelijk een koemelkallergie of -intolerantie heeft. En met borstvoeding hoeft hij dan niet zelf op dieet, maar mag mama dat doen. Gelukkig zijn er heerlijke alternatieven voor een boterham met kaas of yoghurt met muesli.
Deze tonijnsalade is erg makkelijk om te maken, vult goed, is gezond en niet onbelangrijk: ik vind ‘m heerlijk. Als ik tonijn wil eten, moet ik het ook echt op deze momenten doen, want manlief hoef ik het absoluut niet voor te zetten..
Nieuwsgierig? Het is heel simpel. Laat een blikje tonijn uitlekken en maak dit aan met een beetje chilisaus (of minder pittig: met tomatenketchup). Snijd een halve appel in blokjes en voeg die toe. De andere halve appel kun je als ‘toetje’ bewaren of lekker opsmikkelen tijdens het klaarmaken van deze salade. Voeg vervolgens wat zongedroogde tomaatjes toe en een klein handje zonnebloempitten en pompoenpitten. Uiteraard kun je weglaten of toevoegen naar eigen smaak. Ik pak er een paar rijstewafels bij en ben klaar om te gaan genieten!
Eten jullie ook weleens zuivel- of koemelkvrij?
Hebben jullie nog lekkere tips?
Dat ziet er verrukkelijk uit! Blijf je niet zitten met een hele berg tonijn dan, of maak je gewoon een blikje op?
Ik eet inderdaad een heel blikje op. Zo’n ronde van een paar cm hoog.
Oh, het lijkt me een uitdaging om zuivelvrij te eten, maar wel ‘leuk’ om een keer te proberen. Deze salade ziet er smakelijk uit 🙂