UITLEG

Via via ben ik in contact gekomen met Good Morning Girls. Dit initiatief van Courtney Joseph – van Women Living Well – houdt in dat je per dag één hoofdstuk uit de Bijbel leest, vijf dagen per week. Oude en Nieuwe Testament worden afgewisseld en na een paar jaar zijn alle Bijbelboeken gelezen.

Bij het lezen van de Bijbel wordt gebruik gemaakt van de S.O.A.K.-methode. Op deze wijze kunnen één of enkele verzen uitgebreid worden bestudeerd. Het geeft handvatten om na te denken over toepassing in je eigen leven en het gebed tot God. In de beschikbare werkboeken is elke dag ruimte om de S.O.A.K.-methode toe te passen bij het betreffende Bijbelhoofdstuk.

Naast het bestuderen van de Bijbel is het ook goed om delen van Gods Woord uit het hoofd te leren, bijvoorbeeld een vers per week. Op elke pagina is ruimte om het Bijbelvers van de week uit te schrijven. Dat ondersteunt het memoriseren en biedt ook gelegenheid om nog eens over de inhoud na te denken.

Op dit blog schrijf ik over Good Morning Girls. Met toestemming van Courtney Joseph – en als onderdeel van Good Morning Girls International – publiceer ik hier de vertaalde materialen, zoals werkboeken, leesroosters en reflectievragen.

Ik nodig je uit om mee te doen met Good Morning Girls en op die manier de Bijbel van kaft tot kaft te lezen.

Lees je Bijbel, bid elke dag, zodat je groeien mag! Groeien als een palmboom!

Liefdevolle groet, Annelies