Bijbelstudie Rust en laat los dag 17

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 17. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 17.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 17, Good Morning Girls

Dag 17: geef het op

“Geef het op en weet dat Ik God ben.” Psalm 46 vers 11

Geef het op.

Dat zijn kleine woorden met een grote impact. Het is moeilijk om op te geven als je wereld op z’n kop staat door een gebroken relatie, een plotselinge ziekte, het verlies van een geliefde of welke heftige gebeurtenis dan ook.

De reden dat God wil dat we opgeven, is om Hem volledig te vertrouwen. We moeten opgeven én weten. Wat weten? Dat God bij ons is en dat Hij de controle heeft.

Het afgelopen jaar heb ik veel onrustige nachten gehad. Meer dan eens moest ik mezelf eraan herinneren om stil te zijn, het op te geven, zodat ik rust kreeg. Het was fysiek onmogelijk om te slapen als ik huilde, me zorgen maakte, angstige gedachten had of in mijn hoofd mijn problemen probeerde op te lossen. Ik moest het stoppen en leren om mijn gedachten onder controle te houden.

Er waren drie Bijbelgedeelten die me hielpen mijn gedachten onder controle te houden. Deze had ik uitgeprint naast mijn bed. Het zijn Psalm 23, Psalm 46 en Jesaja 43 vers 1 – 3. Als je moeite hebt met slapen, dan kan ik het lezen van de Bijbel aanbevelen. Het vervangt je onrustige gedachten door de troostende woorden van God. En in de loop van de tijd ken je ze uit je hoofd.

Als je Bijbelgedeelten uit je hoofd kent, zitten ze voor altijd in je hart. God zal deze gedeelten gebruiken in je leven. Hij zal dat ook inzetten in het leven van anderen, als je de Bijbelgedeelten met hen deelt. Anderen zullen nieuwsgierig zijn naar de manier waarop jij te midden van beproevingen aan angst geen ruimte geeft. Mensen die bij God horen, zouden de meest rustgevende en vreedzame mensen op aarde moeten zijn. We hebben de almachtige God aan onze zij. Hij draagt onze lasten en geeft kracht te midden van onze moeilijkheden.

Blijf dicht bij God. Geef het op en weet!

Reflectievraag dag 17:

Welk Bijbelvers geeft jou vrede en rust als je bezorgd bent? Denk je dat anderen de vrede van God in jou kunnen zien?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Psalm 46 vers 1 – 12.