Bijbelstudie Rust en laat los dag 3

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 3. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 03.

Rust en laat los dag 3, bijbelstudie, good morning girls

Dag 3: een grotere oogst

“Maar in het zevende jaar moet het voor het land sabbat zijn, een periode van volledige rust” Leviticus 25 vers 4

Genesis vertelt ons dat God de hemel en aarde in zes dagen heeft geschapen en op de zevende dag rustte Hij. God stopte.

We zijn gemaakt naar Gods beeld en ook wij moeten stoppen. Elke dag stoppen we voor zo’n 7 uur slaap ’s nachts. Elke week stoppen we na zes dagen werken om te rusten en aanbidden. In het boek Leviticus zien we een andere stop; deze keer voor het land.

In Leviticus 25 heeft God geboden dat Zijn volk het land zes jaar mag bewerken, maar dat zij het land in het zevende jaar echt rust moeten geven. Deze rust verlangde vertrouwen van Gods volk dat Hij in hun behoeften zou voorzien terwijl het land rustte.

Het was niet alleen goed voor Gods volk om te rusten en vertrouwen op God, maar het was ook erg goed voor de grond. Het rusten van de grond hielp om de voedingsstoffen te herstellen die door de jaren heen uitgeput waren. Tegenwoordig rouleren de boeren hun gewassen, omdat ze meer weten over uitputting van de grond. Maar in de tijd van de Bijbel heeft het volk misschien niet begrepen waarom het nodig was om het land te laten rusten.

Is er iets dat je uitput? Is er iets waardoor je een lange rust nodig hebt? Na mijn moeilijke jaar in 2016 besloot ik dat het jaar 2017 mijn jaar zou zijn van ‘nee zeggen’. Iedere gram van de people pleaser in mij voelde zich schuldig als ik nee zei tegen nieuwe verplichtingen of als ik weg stapte van dingen waar men altijd op mij had kunnen rekenen. Maar ik had het simpelweg nodig om te stoppen.

God heeft Zijn schepping gemaakt met een verlangen naar rust en afhankelijkheid van Hem. Rusten is goed en kan leiden tot een grotere oogst in de toekomst, als we God gewoon op Zijn Woord nemen.

Reflectievraag dag 3:

Is er iets dat je uitput waarvan je een lange rust nodig hebt? Bid voor deze zorg en zoek goddelijke raad als je onzeker bent.

Te lezen Bijbelgedeelte:

Leviticus 25 vers 1 – 7.