Bijbelstudie Rust en laat los dag 9

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 9. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 09.

Rust en laat los dag 9, Bijbelstudie, Good Morning Girls

Dag 9: rust bij je liefdevolle Vader

“U hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader!” Romeinen 8 vers 15

Het woord ‘vader’ roept sterke gevoelens op. Als je, zoals ik, een goede vader had, voel je misschien de warmte van veiligheid en liefde. Maar als je een afstandelijke vader had, een wispelturige vader of een vader die je nooit een knuffel gaf, je nooit een compliment gaf of nooit zijn liefde liet merken, dan zou je pijn kunnen voelen. Voor sommigen is het geen veilige plaats bij je vader.

God is niet zoals onze aardse vaders. Hij is niet wispelturig, maar perfect liefhebbend en perfect vriendelijk. Maar satan wil ons voorliegen over wie God is. Hij wil niet dat we God vertrouwen of in Zijn liefdevolle armen rusten. Hij wil ons misleiden door ons te laten denken dat de hemelse Vader net zo is als onze aardse vader, zodat we God gaan haten.

Neem vandaag de beslissing om deze leugens over je hemelse Vader te laten eindigen. Laat het diep verstrengelde web van problemen die je aardse vader kan hebben veroorzaakt, rusten en keer je naar je hemelse Vader die je dieper liefheeft dan iemand ooit van je zal houden.

God wil je veilige haven zijn. Hij zal je beschermen, voor je zorgen, je begeleiden en je zorgvuldig terechtwijzen als je van het pad afwijkt dat het beste voor je is.

Je bent Gods kind en die relatie is intiemer dan die van een pottenbakker met klei, een eigenaar met een huisdier of de relatie van twee goede vrienden. Een goede vader heeft een diepe liefde voor zijn kind en andersom heeft het kind een diepe liefde voor de vader. Jouw God is een goede Vader. Rust vandaag in Zijn liefdevolle armen.

Reflectievraag dag 9:

Op welke manier geeft het je troost en brengt het je tot rust, wetend dat je een kind van God bent?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Romeinen 8 vers 12 – 17.