Bijbelstudie Rust en laat los dag 4

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 4. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 04.

rust en laat los dag 4, bijbelstudie, good morning girls

Dag 4: scherp je bijl

“Als het ijzer bot wordt en iemand slijpt de snede niet, dan moet hij meer kracht zetten. Het voornaamste om te slagen is wijsheid.” Prediker 10 vers 10

Voel je je versleten en uitgeput?

Prediker gebruikt het voorbeeld van een versleten bijl en hoe dwaas het zou zijn om een botte te blijven gebruiken in plaats van te stoppen en het te scherpen. Je ziet, hoe meer bomen je met dezelfde bijl probeert om te hakken, hoe langer het zal duren en hoe meer kracht het van je vergt.

Een botte bijl leidt tot ongelukken en vereist meer kracht dan een scherpe bijl. Een scherpe bijl is efficiënter, productief, moeiteloos en aangenaam om te gebruiken.

Moet jouw bijl worden aangescherpt? Hebben je lange dagen van werken en anderen dienen je uitgeput? Heb je meer vaardigheden of wijsheid nodig voor het leven?

Wijsheid vertelt ons dat als we stoppen en de snede van onze bijl slijpen, onze toekomst beter zal zijn. Het scherpen van de bijl kan meer tijd in beslag nemen, maar bespaart energie op de lange termijn.

Misschien moet je stoppen en een boek lezen dat je zal helpen groeien op een gebied waar je worstelt; misschien in het huwelijk, ouderschap, financiën, huishouden of tijdmanagement. Misschien moet je stoppen en wijze begeleiding zoeken op een gebied waar je genezing nodig hebt. Of misschien moet je gewoon stoppen en bidden en een tijdje vasten en het contact met je Verlosser herstellen. Wat het gebied ook is waarover je je ‘bot’ voelt, neem nu tijd om te overwegen hoe je je bijl kan scherpen, zodat als je ermee raakt, je harder raakt.

Reflectievraag dag 4:

Wat heeft je versleten? Op welk gebied in je leven wil je je bijl scherpen?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Prediker 10 vers 10.