Bijbelstudie Rust en laat los dag 5

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 5. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 05.

rust en laat los dag 4, bijbelstudie, good morning girls

Dag 5: je hebt tijd alleen nodig

“En toen (..) klom Hij de berg op om er in afzondering te bidden. Toen het avond was geworden, was Hij daar alleen.” Mattheüs 14 vers 23

Tijdens mijn seizoen van rust ontdekte ik ook dat het een seizoen was van terugtrekken. Ik nam pauze van het bloggen en het regelmatig posten op sociale media. En ook nam ik pauze van enkele Bijbelstudies waarbij ik betrokken was. Ik besloot om alleen te zijn.

Mezelf terugtrekken was soms pijnlijk (voor een sociale vlinder zoals ik). Voor degenen die afstand doen van iets waaraan ze verslaafd zijn, is de onttrekkingsperiode pijnlijk. Maar we weten allemaal dat degenen die dit doorstaan er aan de andere kant beter, sterker en gezonder uitkomen.

Ik beveel het niet aan om je kerkelijke groepen te laten schieten als je geen andere christelijke gemeenschap dichtbij hebt. Gedurende deze tijd bleef ikzelf dicht bij mijn familie en christelijke vrienden en had ik een godvrezende begeleider. Ik ben niet alleen. Maar er waren een paar dingen die ik moest overslaan, voor een periode, zodat ik iets diepers en beters voor mijn ziel kon ervaren. Ik was op zoek naar rust en dat is precies wat ik van de Heere heb ontvangen.

Nadat Johannes de Doper stief, zien we dat Jezus Zichzelf terugtrok op een verlaten plaats. Daarna, nadat hij 5000 man had gevoed, trok Hij zich alleen terug op de berg om te bidden. Tijdens emotionele tijden van verlies of een seizoen van drukte, hebben we een duidelijke stop nodig om simpelweg alleen met God te zijn om verfrist te worden. Het kan pijnlijk zijn om weg te gaan, maar tijd met de Heere alleen, zonder andere stemmen in ons leven, is soms precies wat we nodig hebben.

Reflectievraag dag 5:

Ben je de strijd zat en heb je het nodig om je een tijdje terug te trekken zodat je ziel kan herstellen? Hoe kun je dat concreet maken komend weekend?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Mattheüs 14 vers 13 – 23.