Bijbelstudie Rust en laat los dag 16

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 16. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 16.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 16, Good Morning Girls

Dag 16: het geheim voor rust

“Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.” Mattheüs 11 vers 28

Ik las ergens dat het Chinese pictogram voor druk (busy) bestaat uit twee karakters: een hart en dodelijk. Is dat niet toepasselijk?

Elke dag tikt de klok snel door als ik leef van ontbijt naar lunch naar diner en dan opnieuw naar het ontbijt. De agendapagina’s volgen elkaar snel op en voor ik het weet zeg ik alweer “gelukkig nieuwjaar!”.

En dan, aan het einde van het jaar, als ik uitgeput ben door verwachtingen rond de feestdagen, dan voel ik het: mijn hart is dood.

Op 1 januari is er weer hoop. Dan begint het jaar met een schone lei. Met het idee van een tweede kans om het rustiger aan te doen, mijn prioriteiten te herzien en goed te leven. Maar onvermijdelijk – rond maart – voel ik me alweer verslagen.

Ik heb het weer gedaan, mezelf weer te druk gemaakt. Ik ben zo moe, alweer. En dan komt Jezus in mijn drukke bestaan en zegt: “Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.”

Hij vraagt mij om te komen; Hij belooft mij rust.

Hij vraagt jou om te komen; Hij belooft jou rust.

We moeten geloven dat het dood zijn van je hart een echt probleem is. Laten we leven met harten die vol en levend zijn.

Reflectievraag dag 16:

Wat doodt jouw hart? Wat staat er in de weg om je de rust te laten ervaren die Jezus je vandaag biedt?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Mattheüs 11 vers 25 – 30.