Bijbelstudie Rust en laat los dag 7

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 7. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 07.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 7, Good Morning Girls

Dag 7: rust bij de Herder

“Ik ben de goede Herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen.” Johannes 10 vers 11

Heb je een huisdier? Tot mijn 38e heb ik nooit een huisdier gehad, zelfs geen vis of kikker!

Maar in de zomer van 2014 zetten een kleine donzige witte bal onze wereld op zijn kop toen we onze eerste pup kregen die Snowball heette. In het begin gaf Snowball veel werk als ze haar plasje in huis deed, 10 keer per dag uitgelaten moest worden, veel blafte en in de modder groef. De periode van aanpassen was voor mij niet makkelijk omdat ze voor een extra verantwoordelijkheid op mijn bord had gezorgd. Maar naarmate de tijd vorderde, werd ik verliefd.

Snowball was bedoeld als de hond van mijn dochter, maar al snel hechtte ze sterk aan mij. Overal waar ik in huis liep, was ze aan mijn voeten te vinden: bij mijn bureau, op de bank, in de keuken, onder de eettafel en zelfs op mijn bed.

En dan de manier waarop ze me begroet als ik weg ben geweest. Ze rent naar me toe met haar snel kwispelende staart en smoort me met kusjes en liefde. En dan doet ze een overwinningsronde, rennend rond het huis om te vieren dat ik thuis ben. Wat houd ik toch veel van Snowball!

Johannes 10 vertelt ons dat God onze Herder is en dat wij zijn schapen zijn.

Wij zijn Snowball.

We zijn erg geliefd! Net zoals ik van Snowball houd en voor haar zorg, zo houdt God van je en zorgt Hij voor je. En net zoals Snowball mij volgt overal waar ik heenga, zo moeten wij God overal volgen en ons verheugen in Gods aanwezigheid. Laten we rusten bij de Herder en Zijn goede zorg en laten we vertrouwen op Zijn liefde voor ons.

Reflectievraag dag 7:

Op welke manier geeft de wetenschap dat je een liefdevolle gids in je leven hebt jou rust?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Johannes 10 vers 11 – 18.