BIJBELSTUDIE RUST EN LAAT LOS

Rust en laat los, Bijbelstudie, Good Morning Girls

Welkom bij de Bijbelstudie Rust en laat los!

Alle materialen voor de Bijbelstudie staan op deze pagina en bijbehorende sub-pagina’s (zie het menu bovenaan de website).

Het Nederlandstalige werkboek is hier te downloaden: werkboek Bijbelstudie Rust en laat los

De inleiding van de auteur Courtney Joseph is hier te downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – inleiding

Elke week staat een thema centraal:

Verantwoording
Via www.goodmorninggirls.org ben ik in contact gekomen met “Reading through the Bible”. Dit initiatief van Courtney Joseph – van www.womenlivingwell.org – houdt in dat je elke dag een hoofdstuk uit de Bijbel leest, vijf dagen per week. Oude en Nieuwe Testament worden afgewisseld en na een aantal jaar zijn alle Bijbelboeken gelezen. Deze studie is iets anders en niet gebaseerd op een Bijbelboek, maar op een thema: Rust en laat los! Hierbij zijn Bijbelgedeelten uit diverse Bijbelboeken gekozen.

Bij het lezen van de Bijbel wordt gebruik gemaakt van de S.O.A.K.-methode. Op deze wijze kunnen één of enkele verzen uitgebreid worden bestudeerd. Het geeft handvatten om na te denken over toepassing in je eigen leven en het gebed tot God. In dit werkboek is elke dag ruimte om de S.O.A.K.-methode toe te passen bij het betreffende Bijbelhoofdstuk.

Op mijn blog www.flourishlikeapalmtree.nl schrijf ik over “Good Morning Girls” – kortweg: GMG. Met toestemming van Courtney Joseph en als onderdeel van GMG-international publiceer ik daar o.a. leesroosters en reflectievragen. Op basis van de Engelstalige workbooks van Good Morning Girls, is dit Nederlandstalige werkboek ontwikkeld.

Ik nodig je uit om mee te doen met de Bijbelstudie Rust en laat los! Op mijn blog zijn de benodigde roosters en materialen te vinden. Dit werkboek kun je gebruiken als een hulpmiddel in je stille tijd en als een dagboek om later terug te lezen wat je hebt ontdekt in Gods Woord.

Lees je Bijbel, bid elke dag, zodat je groeien mag! Groeien als een palmboom!