FLOURISH LIKE A PALM TREE - over de naam

Welkom op mijn blog ‘Flourish like a Palm Tree’!

De naam is ontleend aan de Bijbel, namelijk een zin uit psalm 92 vers 13, waar staat dat de rechtvaardige zal groeien als een palmboom. Om een sterke palmboom te krijgen, wordt er vaak een steen op het kleine plantje gelegd. Hierdoor groeit de palmboom eerst de diepte in, met de wortels richting het water. En vanuit die stevige basis, kan de palmboom de hoogte in, om vrucht te dragen en schaduw te bieden!

Zo is het ook in het dagelijks leven. Vanuit de basis van liefde en geloof kunnen we groeien als een palmboom, door mooie en moeilijke momenten heen. Ze dwingen ons misschien eerst de diepte in, op zoek naar de wortels van je bestaan. Maar uiteindelijk blijkt het een verdieping en verkwikking voor je leven! En dan kun je groeien, vanuit die stevige basis. Groeien en vrucht dragen, genieten en tot zegen zijn!

Het is mijn verlangen om te groeien als een palmboom. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar ik geniet van de schoonheid van het leven waarin liefde en geloof de basis zijn! Via dit blog geef ik een kijkje in mijn leven en schrijf ik over de volgende thema’s: beauty, life, love en faith. Die zaken samen maken het leven mooi en onvergetelijk en ik hoop dat je – net als ik – enthousiast wordt om te willen groeien als een palmboom!