Bijbelstudie Rust en laat los dag 6

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 6. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 06.

Bijbelstudie rust en laat los, Good Morning Girls

Dag 6: rust bij de Pottenbakker

“Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben” Psalm 139 vers 14

Heb je weleens een trui of deken gebreid? Misschien niet, zoals ik, maar ik weet zeker dat je iets met je handen hebt gemaakt dat je lief is.

In mijn twintiger jaren nam ik les in het decoreren van taarten. Het was een genoegen om te leren hoe je mooie taarten maakt.  Ik herinner me dat ik van begin tot eind zelf een verjaardagstaart maakte voor mijn oma. Het heeft me uren gekost om die taart te maken. Toen het klaar was, legde ik het op een glazen taartvoet en legde ik tule en lichtjes rondom de bodem om het op te laten lichten en extra speciaal te maken. Het was zo leuk om te maken!

Later, in mijn dertiger jaren, was ik volop bezig met het maken van scrapbooks. Ik ging naar scrapbook beurzen, scrapbook feestjes en ik reed lange afstanden om scrapbook benodigdheden te kopen. Ik had er zoveel plezier in om onze herinneringen te archiveren en die albums zijn mijn schatten.

Wat heb jij gemaakt? Misschien is het een schilderij, sieraad, een speciaal recept dat je kookt of een tuin die je dagelijks verzorgt? Wat het ook is, omdat je het zelf creëerde, houd je er waarschijnlijk van.

Jij bent Gods schepsel. Hij heeft jou gemaakt. Jesaja 64 vers 8 vertelt ons dat God de pottenbakker is en wij zijn de klei. Wij zijn het werk van Zijn handen.

Psalm 139 zegt dat Hij je in de moederschoot heeft geweven. Hij houdt een miljoen keer meer van jou dan jij houdt van de dingen die je hebt gemaakt. Deze liefde die Hij voor je voelt, is zoveel groter dan onze menselijke emotie. Maar misschien kun je je de diepe liefde van God voor jou even voorstellen door te denken aan enkele dingen die je zelf met je handen hebt gemaakt. Je kunt rusten bij de Pottenbakker. Hij houdt heel veel van jou.

Reflectievraag dag 6:

Wat heb jij gemaakt waar je van houdt? Op welke manier helpt je affectie voor wat je zelf hebt gecreëerd je bij het begrijpen van Gods liefde voor jou? En op welke manier geeft het je rust?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Psalm 139 vers 13 – 18.