Bijbelstudie Rust en laat los dag 20

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 20. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 20.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 20, Good Morning Girls

Dag 20: lach

“Kracht en glorie zijn haar kleding, zij lacht de komende dag toe.” Spreuken 31 vers 25

Een lach maakt je hart lichter. Het vermindert stress en kan pijn verlichten. Het is goed voor de ziel.

In Spreuken 31 vers 25 zien we de “Spreuken-31-vrouw” die zich klaarmaakt voor een nieuwe dag. In vers 22 staat dat haar kleding van fijn linnen en roodpurper is. Maar in vers 25 wordt verteld dat ze meer aantrekt dan alleen haar tastbare kleding. Ze kleedt zich ook met kracht en glorie.

Heb je je al aangekleed? Ik bedoel niet alleen met tastbare kleding, maar ook met kracht en glorie? Je innerlijke rust en het kunnen loslaten zou aan de buitenkant te zien moeten zijn. Het zal je kleden met kracht en glorie.

In mijn slaapkamer heb ik een afbeelding van Spreuken 31 vers 25 hangen en het staat op het schrijfbord in mijn kantoor. Het inspireert me om sterk te zijn en te blijven lachen.

Het jaar 2016 was het meest verschrikkelijke jaar van mijn leven. Ik wist niet wat er met mij en de kinderen zou gebeuren en ik weet nog steeds niet hoe ons verhaal zal eindigen. Maar ik weet wel dat lachen en angst niet samengaan.

Enkele vrienden vroegen me of ze bij me mochten komen in de week dat ik vanwege de scheiding naar de rechtbank moest. Ze wilden er zijn om samen met mij verdrietig te zijn. Maar ik heb dat afgewezen. In plaats daarvan heb ik gevraagd of ze een paar weken later wilden komen. Ik wilde me weer gewoon normaal voelen en met mijn vrienden lachen.

Ga door met rusten en je lasten loslaten bij de Heere en leef met kracht en glorie. Lach zonder angst voor de toekomst. Vertrouw op God, elk uur, elke dag, elk seizoen, elk jaar, totdat je je Hemelse Vader ontmoet. Hij houdt zoveel van jou!

Blijf wandelen met de Koning!

Reflectievraag dag 20:

Op welke manier kunnen anderen jouw kracht, glorie en innerlijke rust zien? Aan welke dingen moet je nog werken zodat anderen meer van God in jou kunnen zien?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Spreuken 31 vers 25.