Bijbelstudie Rust en laat los dag 13

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 13. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 13.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 13, Good Morning Girls

Dag 13: lasten loslaten door danken

“Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u” 1 Thessalonicenzen 5 vers 18

Wat je aandacht geeft, groeit. Als we aandacht geven aan onze problemen, dan zullen ze groeien.

Onlangs was er iets dat aan me vrat. Ik dacht en dacht erover en hoe meer ik eraan dacht hoe groter het werd in mijn hoofd. Ik ging zitten en stampte een mail uit de grond als reactie op het probleem. Toen ging ik slapen. De volgende ochtend herlas ik de mail die ik had geschreven en realiseerde ik me dat het probleem in mijn hoofd rond was gaan zwemmen. Ik moest het laten gaan. Dus verwijderde ik de mail en dat verbeterde mijn leven.

Heb jij dit ook weleens gehad? Zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben!

Met elke minuut dat ik druk was met andere dingen en andere gedachten had, kromp het probleem en ik besloot om het in gebed aan God te geven en los te laten.

In 1 Thessalonicenzen 5 worden we opgeroepen om ons altijd te verheugen, te bidden zonder ophouden en in alle omstandigheden te danken. Nadat we hebben gezongen en gebeden, is het Gods wil dat we in álle omstandigheden leven met een dankbaar hart.

Geen vrouw droomt ervan om op te groeien en dan een alleenstaande moeder te worden. Mijn omstandigheden zijn teleurstellend, maar als ik God dank voor de vele manieren waarop Hij mij in mijn leven heeft gezegend, dan groeit er een dankbaar hart in mij.

Zingen, bidden en dankzeggen horen bij elkaar. Het is Gods wil dat we ons leven op deze manier leven omdat God weet dat dit het beste voor ons is. Laat je problemen niet groeien en in je gedachten rond gaan zwemmen. Laat in plaats daarvan je zingen, gebed en dankbaarheid groeien en let op hoe je lasten van je worden afgetild.

Reflectievraag dag 13:

Kijk de ruimte rond en neem tijd om te reflecteren. Maak een lijst met dingen waarvoor je dankbaar bent vandaag.

Te lezen Bijbelgedeelte:

1 Thessalonicenzen 5 vers 16 – 18.