Bijbelstudie Rust en laat los dag 11

Hieronder vind je de volledige tekst van de Bijbelstudie Rust en laat los dag 11. Als je deze tekst wilt printen, kun je het volgende bestand downloaden: Bijbelstudie Rust en laat los – tekst dag 11.

Bijbelstudie Rust en laat los dag 11, Good Morning Girls

Dag 11: lasten loslaten door zingen

“En omstreeks middernacht baden Paulus en Silas en zongen lofzangen voor God. (..) En er vond plotseling een grote aardbeving plaats, zodat de fundamenten van de gevangenis bewogen werden; en onmiddellijk gingen alle deuren open en raakten de boeien van allen los.” Handelingen 16 vers 25 – 26

Paulus en Silas waren gevangenen, maar de gevangenis kon hen niet afhouden van zingen. Zij zongen liederen voor de Heere en de gevangenisdeuren vlogen open; ze waren vrij.

Het is tijd om te stoppen met te leven als een gevangene door je angsten, pijn, zonden, wonden, bitterheid en slechte relaties.

Laat het vandaag allemaal los. Laat het gaan. Het is tijd om vrij te leven.

Je kunt niet nog een dag leven waarop je je niet geliefd voelt. God houdt van je. Je kunt niet nog een dag leven waarop je je verslagen voelt. Jezus kwam om ons vrede te geven en ons vrij te maken.

God gebruikt de stress of gevangenschap in je leven – waaronder je lijdt – om je naar Hem toe te trekken vandaag. Zoals een spier alleen sterker wordt door meer gewicht op te heffen, zo wil Hij je geloof versterken.

Vandaag laten we onze lasten dus niet alleen los bij Jezus, maar kunnen we er ons ook in verheugen dat we een God hebben die van ons houdt en goed voor ons zorgt.

Zing tot Jezus. Zet je afspeellijst met aanbiddingsmuziek aan en laat al die stress binnenin je los. Het boek van de Psalmen vertelt ons steeds opnieuw om voor de Heere te zingen. Mis niet hoe God in je leven wil werken: door je gehoorzaamheid om te zingen. Als we God groter maken in plaats van onze problemen vergroten, dan ervaren we Gods kracht en vrede. Streef naar vrede. Streef naar vrijheid. Zing!

Reflectievraag dag 11:

Wat is je favoriete lied om voor Jezus te zingen? Waarom is het jouw favoriet?

Te lezen Bijbelgedeelte:

Handelingen 16 vers 16 – 34.